Hvilke forudsætninger skal man have?

– Ingen! Du behøver ikke have trænet noget som helst før. Det eneste krav vi stiller er, at du er fyldt 4 år.

Hvad skal jeg have på, når jeg starter til karate / kommer til prøvetime?

– Du kan have ganske almindeligt træningstøj på og bare tæer, dog vil det være en god ide at have lange bukser på. Hvis du efter nogle træningsgange føler, at karate er noget for dig, kan du investere i en karatedragt (en gi, pris fra ca. 300-2000 kr. afhængig af kvalitet). Dragten kan bestilles igennem klubben.

Hvad laver man typisk i en træningstime?

– Vi starter med opvarmningsøvelser i de første 15-30 min, derefter tekniktræning efterfuldt af styrketræning. Der afsluttes med strækøvelser/afspændingsøvelser.

– En træningstime på børneholdet foregår lidt anderledes. Her leger vi os frem til teknikerne, for på den måde at “snyde” børnene til at blive bedre.

Hvordan er det med bæltegrader?

– Der afholdes graduering fast hver halve år eller efter behov. Det kræver minimum 5-6 års træning at blive sortbælte afhængig af, hvor hyppigt du træner.

Er der en speciel etikette?

– Ja, der findes et fast regelsæt for, hvordan du skal opføre dig. Disse regler er lavet for ens egen og andres sikkerhed, og for at du i almindelighed behandler andre mennesker på en pæn og ordentlig måde. Læs mere om etikette her.

Foregår træningen på japansk?

– De fleste kommandoer og navnene på teknikkerne har japanske navne, de vil dog i starten også blive forklaret på dansk. Man vil ikke blive udsat for hele sætninger på japansk. De nærmere forklaringer foregår på dansk.

Er der en meget hård disciplin?

– Nej. Der er en naturlig respekt og træningsdisciplin overfor instruktørene og ens medudøvere, men en streng disciplin, som mange forbinder med kampsport, er der ikke.

 

Scroll to top